Auto verkopen

Venauto.nl

Hoe neem je de stap om jouw auto te verkopen?

Is jouw auto apk afgekeurd, heeft de auto een te hoge kilometerstand, is jouw auto defect of heeft jouw auto schade dan kan je een (online) taxatieformulier invullen bij een autosloperij naar keuze. Je auto verkopen behoort dan tot de mogelijkheden. Door middel van een taxatieformulier kan een taxateur een persoon die de auto goed bekijkt door middel van duidelijke foto’s en een omschrijving een bod uitbrengen wat jouw auto waard is. De eigenaar van de auto kan akkoord gaan met het bod en daarmee word haar naam van haar kenteken afgehaald door middel van vrijwaren. Met een vrijwaringsbewijs kan de autoverzekering stopgezet worden.

Wat kan je verkopen aan een autosloperij?

Bij een autosloperij kan je schadeauto’s, sloopauto’s en occasions aanbieden. Afhankelijk van de staat van de auto kan de prijs worden bepaald. Stel de auto verkeert in slechte staat zal het bedrag lager zijn dan wanneer de auto in goede staat verkeert. Een schadeauto is een auto die mankementen heeft en nog gerepareerd kan worden. daarin tegen is een schadeauto een auto waarvan de reparatiekosten hoger zijn dan de dagwaarde van de auto en het geen zin heeft om de auto te repareren. Een occasion is een tweedehandse auto en in de meeste gevallen meerdere eigenaars heeft gehad. De occasion kan nog makkelijk een ronde mee.

Venauto.nl

Auto vergoeding

Afhankelijk van de staat van jouw auto krijg je een minimale vergoeding van 50 euro. Het maximale is door een taxateur in te schatten door het bekijken van de auto door middel van foto’s en beschrijving.

Wat gebeurd er met jouw auto die je aanbied?

Als de auto is opgehaald door de ophaaldienst wordt er bij aankomst bij de autosloperij gekeken of het een schadeauto of sloopauto is. Soms is er bij een autosloperij een wagenpark met veel schadeauto’s die aangeboden worden via enkele platformen. Een schadeauto kan gekocht worden om op te knappen of voor de bruikbare auto onderdelen. Een sloopauto kan weer onderverdeeld worden over een autokerkhof of gelijk op een milieuvriendelijke manier gerecycled worden.