Een autosloperij wat is het? In films wordt dit vaak gezien als een enge plek waar iets spannends kan gaan gebeuren, maar in werkelijkheid is deze plek helemaal niet eng. Het is vaak erg modern en hier worden sloopauto’s gesloopt op een duurzame manier. Ze zijn in Nederland vaak erkend door de ARN en RDW. Dit zorgt ervoor dat je een vrijwaring code kan ontvangen bij het verkopen van een sloopauto aan de autosloperij en dat het slopen duurzaam wordt gedaan. Dit is heel anders dan vroeger, maar hier blijft het niet bij. Een sloperij handelt ook in onderdelen van sloopauto’s die nog herbruikbaar waren. Deze demonteren ze van de sloopauto en kunnen ze vaak nog winst mee maken. Maar wanneer kom je op het punt om een auto naar de autosloop te brengen? In dit artikel kon je hier meer over te weten.
Wanneer ga je met je auto naar de autosloop toe?
Als je in het bezit bent van een tweedehands auto weet je dat deze elk jaar gekeurd moet worden voor APK. Dit is een spannend moment en helaas komt het ook voor dat de auto hier niet altijd aan voldoet. Dan kun je vervolgens je auto laten repareren, maar niet altijd is dit het meer waard. Af en toe zijn de kosten van de reparatie hoger dan de dagwaarde van de auto. Dit is erg jammer, maar je kunt de auto dan beter gaan verkopen. Vanaf dit punt wordt je auto een sloopauto genoemd. Je kun je auto dan verkopen met een online advertentie, maar dit heeft veel nadelen. Dit duurt vaak erg lang terwijl je niet maanden hierop wilt wachten. Gelukkig kun je dus dan ook naar de autosloperij gaan en hier gaat het veel sneller.
Wat gebeurt er allemaal in de autosloperij?
Bij de autosloperij gaan ze in de meeste gevallen vaak snel aan de slag met je voertuig. Ze halen allereerste alle vloeistoffen uit de sloopauto en beginnen daarna met de demontage van de onderdelen. De onderdelen die uit de auto zijn gehaald wordt goed gecontroleerd. Zijn de onderdelen herbruikbaar dan kan worden deze vervolgens schoongepoetst. Deze onderdelen worden daarna na het magazijn gebracht en daar opgeslagen voor verkoop. Bij de sloperij wordt ook het aantal kilo oud ijzer gewogen, omdat dit meestal nog geld kan opleveren. Als de sloopauto vervolgens niets meer kan betekend voor de autosloperij wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht en daar gesloopt tot er niets van overblijft.