Wat is Car transport

Car transport klinkt als een heel moeilijk woord maar in principe is het niks meer dan het vervoeren van auto’s en voertuigen. Omdat er bijna geen auto’s worden gemaakt in Nederland kun je wel begrijpen dat het een grote business is en er heel veel auto’s 24/7 vervoerd worden door de hele wereld en in Nederland. Hier gaat veel geld en veel logistieke planning in mee en is dan ook een grote markt. 

Autohandel en hun aanvoerlijn

Zoals je misschien wel gemerkt hebt zijn er heel veel autohandelaren in nederland. Elke handelaar heeft verschillende merken die vaak allemaal in verschillende landen zijn gemaakt. Heel veel merken worden in Duitsland of in azië gemaakt. Al deze autos worden na dat ze gemaakt zijn in de fabriek vervoerd en gedistribueerd over de hele wereld en nederland. 

Als een dealer bijvoorbeeld een Mercedes dealer is krijgen hun standaard nieuwe auto’s aangeleverd van Mercedes. Het vervoer hiervan wordt dan car transport genoemd. Maar Het vervoeren van autos kan ook heel simpel zijn zoals bijvoorbeeld het wegslepen van een fout geparkeerde auto of via een autoambulance een project car naar een nieuwe locatie brengen. Al deze dingen vallen onder auto transport. Je kan autos vervoeren via vervoersmiddelen op de weg maar ook via vliegtuig, boot of trein. In principe elk vervoermiddel wordt gebruikt voor car transport. Ook zijn er particuliere bedrijven die voor jou je auto voor jou vervoeren naar een locatie tegen een vergoeding.